WeSC kläder

Sponsrade länkar

WeSC:s kläder har sina rötter i skate, men har under årens lopp utvecklat ett helt nytt segment – streetfashion. Moderna streetkläder, precis som namnet signalerar.

Sponsrade länkar

WeSC är ett amerikanskt klädmärke som hittat en nisch inom segmentet streetfashion som – precis som namnet antyder – är en kombination av kassiska streetkläder och mode. WeSC lanserar årligen två klädkollektioner – en på hösten och en på våren. Kollektionerna inrymmer kläder för kvinnor, män och barn och säjer alltifrån ytterplagg till jeans och underkläder. Även badkläder, väskor och accessoarer finns i produktsortimentet. De främsta konkurrenterna till WeSC kläder är Billabong, Quiksilver och Burton.

WeSC växande varumärke

WeSC är ett starkt varumärke i Sverige, eftersom märket gärna profilerar sig genom att erbjuda mode med det lilla extra – nämligen inslaget av street. Märket har blivit känt, inte minst tack vare att kändisar deltagit i marknadsföringen – alltifrån skatare till musiker. Särskilt barnkollektionen är efterfrågad i Sverige. Fullständig kollektion och webbutik finns på WeSC:s officiella hemsida (wesc.se). Prisnivån är mellanhög; snittpriset för ett par denimjeans från WeSC ligger t.ex. runt 1000-lappen.

WeSC – återförsäljare i Sverige

En full förteckning över WeSC:s butiksnät finns på varumärkets officiella hemsida. I skrivande stund finns tre svenska märkesbutiker, varav två i Stockholm och en i Örebro. Därtill kommer ett 70-tal detaljister och åtskilliga webbutiker som säljer WeSC kläder, däribland Nelly, Sid and Sally, Top Streetwear, Junkyard och Turnside.

Sponsrade länkar