Damkläder stora storlekar

Sponsrade länkar

Att handla stora damkläder i vanliga klädbutiker kan ibland vara frustrerande; trots den stora efterfrågan på stora damkläder, är det inte alltid möjligt att köpa större storlekar än XL.

Damkläder stora storlekar
Den som handlar stora damkläder i nischade butiker kan lätt hitta snygga plagg.

Sponsrade länkar

Marknaden för stora damkläder är förvånansvärt begränsad, trots att efterfrågan på damkläder i stora storlekar är enorm. Etablerade butikskedjor som H&M, Gina Tricot, Vero Moda och Lindex har sällan riktigt stora storlekar att tillgå, även om Lindex är något bättre än de tre förstnämnda butikerna på den punkten. Den som vill köpa riktigt stora damkläder måste vanligtvis göra sina inköp i nischade butiker.

Nischade butiker med stora damkläder

Följande butiker har ett utbud som riktar in sig mot damkläder med vid passform:

  • Storaklader.se – har både herr- och damkläder i stora storlekar.
  • Hosjytte.dk – dansk butik med damkläder i stora storlekar.
  • Iob-butiken.se – säljer stora kläder för både vuxna och barn.
  • Storaklader.se – dam- och herrkläder i större storlekar. Fokus på mindre kända klädmärken i vardagsmodeller av hög kvalitet.
  • Bechic.se – webbutik som fokuserar på trendiga damkläder med generös passform. Sortimentet inrymmer både fest- och vardagskläder.

Den som vill köpa stora kläder från utländska återförsäljare har mycket att hämta i USA. Där är marknaden för damkläder i stora storlekar betydligt mer utbyggd än härhemma. Tänk dock på att möjligheterna till återköp från utlandet kan vara begränsade. Det gäller alltså att lära känna den amerikanska storlekssättningen – i syfte att undvika felköp.

Sponsrade länkar