Boomerang kläder

Sponsrade länkar

Boomerang är ett svenskt varumärke som har en lång tradition på marknaden för herrkläder. Sedan 1999 tillverkar man även damkläder av det egna varumärket.

Sponsrade länkar

Boomerang kläder har anor från 1976, då företaget registrerades av två unga modeentusiaster från Stockholm; Kenneth Andram och Peter Wilton. Kollektionen inrymde inledningsvis enbart herrkläder, men sedan 1999 säljer Boomerang även damplagg. Den första renodlade Boomerangbutiken öppnades i Örebro. Idag har företaget ett trettiotal modebutiker runt om i landet. På varumärkets officiella hemsida (boomerang.se) framgår fullständigt utbud av märkesbutiker och detaljister i landet. Sedan några år säljer Boomerang även barnkläder.

Boomerang kläder online

Boomerang har en fullt utbyggd webbutik som finns tillgänglig via den officiella hemsidan. Här finns även en komplett produktkatalog. Boomerang säljs även hos webbutiker som Sid and Sally, Lava, Kardborren, Fabulous Living och Spirit of St. Louis. Eftersom priserna är ungefär desamma som i Boomerangs officiella webbutik framstår just webbutiken som ett säkrare val. Fördelen med att handla via den officiella webbutiken är nämligen att man kan reklamera produkten i närmaste fysiska Boomerangbutik – ifall detta mot förmodan skulle behövas.

Försprång på herrsidan

En del konsumenter upplever att Boomerangs herrkollektioner är mer genomarbetade än motsvarande damkollektioner. Detta med anledning av att Boomerang har en mångårig erfarenhet av just herrkläder. Märkets damkollektioner är dock tillverkade i samma höga kvalitet som herrkläderna. Till Boomerangs försvar bör dock nämnas att konkurrenterna inom branschen för damkläder är betydligt starkare. Inte minst märken som Jackpot, Saint Tropez och Object, som är specialiserade inom domänen damkläder.

Sponsrade länkar