Flash kläder

Sponsrade länkar

Flash säljer vardagsbetonade kläder, liksom vintageinspirerade och lätt rebelliska plagg. Företaget grundades i rebelliska tider i skånska Lund. Och kedjan har expanderat sedan dess.

Sponsrade länkar

Flash är en butikskedja med kläder för damer. Företaget grundades i Lund i revolutionära tider, närmare bestämt år 1968. Den revolution, som Flash genomgått sedan dess, kan i första hand belysas i expansiv dager. Idag har kedjan ett hundratal butiker runt om i Sverige. Butikstätheten är störst i Skåne; tillika företagets ursprungliga hemvist. Lilla Lund har två butiker, Malmö har hela fem, medan de betydligt större städerna Stockholm och Göteborg har sex respektive fyra stycken. Fullständigt butiksutbud återfinns på kedjans hemsida (flashbutikerna.se). Notera dock att hemsidan varken har produktbeskrivningar eller webbutik.

Kläder för en bred publik

Utbudet i Flashbutikerna består av en genomtänkt blandning av flashiga varumärken, som kan fylla både bas- och festgarderoberna. Kollektionerna uppdateras en gång i veckan, vilket gör utbudet trendkänsligt och tidsenligt. Enligt vår bedömning är kvaliteten hög i förhållande till priserna. Detsamma gäller moderiktigheten hos plaggen. Eftersom Flash säljer en rad olika märken är det fullt möjligt att skapa en komplett, klädsam outfit enbart baserad på utbudet i Flashbutiken. Denna möjlighet har man inte i märkes- och konceptbutiker. Hur skulle det t.ex. se ut med en outfit enbart bestående av kläder från H&M?

Svårt förbereda klädköpet

Eftersom Flash varken publicerar sortiment eller sina priser på hemsidan, bygger affärsidén mycket på spontanköp. En taktik som visserligen funkar, men det skulle säkerligen vara både företaget och dess kunder till gagn om åtminstone de mest efterfrågade produkterna publicerades online.

Sponsrade länkar