Hip hop kläder

Sponsrade länkar

Hiphopkläder kan – liksom streetkläder – delas in i olika undergrupper. De formella hiphopkläderna har rikligt med mönster och tryck, vilket inte gäller för informella varianter.

Hip hop kläder
Hip hop kläder är mer än bara kläder, till kulturen hör även ett speciellt sätt att leva och bete sig.

Sponsrade länkar

Hiphopkulturens grunder kan sökas i Bornx under sent 1970-tal, men rörelsen blev etablerad på riktigt först under 1980-talet, för att kulminera något årtionde senare. Hiphop består av fyra huvudelement: breakdans, MCing, DJing och graffiti. Till allt detta hör en specifik klädstil bestående av vida byxor, lösa polotröjor, streetskor och kepsar. Stilen påminner mycket om streetstilen – den främsta skiljelinjen är att tryck och symboler på kläderna refererar till olika musiker och artister.

Hiphopkläder – var köpa?

De flesta kända butikskedjor med kläder för killar erbjuder några plagg av hiphopkaraktär. Exempel på butiker är Jack and Jones, nätbutiken D7.se, Rockawear, Speedway, Urbanstreet, Caliroots osv. Numera är det förhållandevis problemfritt att hitta hip hop kläder för tjejer, vilket inte var självklart under 1990-talet. Då var det främst unga killar som representerade klädmodet.

Annan uppfattning om estetik

Hiphopkläder – liksom de snarlika streetkläderna – kan delas in i mer eller mindre extrema undergrupper. De formella hiphoplkläderna saknar i regel tryck och referenser till olika musikgrupper, medan motsatsen gäller för mera informella varianter.

Sponsrade länkar