Hippiekläder

Sponsrade länkar

Hippiemodet gör anspråk på bekvämlighet i kärlekens och liberalismens innersta mening. Vida skjortor, sandaler, blommotiv och indiska halsband kan sammanfatta stilen i korthet.

Hippiekläder
Hippiekläder innebär bl.a. sandaler hos männen och pannband hos kvinnorna.

Sponsrade länkar

Hippiemodet kännetecknas främst av vida, slapphängande kläder; koftor, tunikor och blusar kombineras med sandaler på sommaren och gummistövlar på vintern. Motiven på kläderna är ofta färgglada blommor – även på egentillverkade batiktröjor. Idag finns inga svenska butikskedjor som enbart riktar in sig på hippiekläder, men Indiska och danska NoaNoa har kläder som i mångt och mycket påminner om hippietidens klädmode. Den som har lite tur kan även komma över hippiekläder i original i en välsorterad secondhandbutik.

Hippiekläder – butiker och återförsäljare

Idag kan man hitta klassiska hippiekläder hos många butiker som riktat in sig mot maskeradkläder, däribland eksons.se. Humana (tidigare UFF) har även begagnade kläder som ofta hänför sig till hippiemodet.

Tillverka hippiekläder själv

Den som vill se ut som en hippie från topp till tå kan förslagsvis tillverka sina hippiekläder på egen hand; något som riktiga hippies de facto ofta gjorde. Färga eller måla enfärgade t-shirts och tunikor, som gärna får vara en eller ett par storlekar större än din ordinarie klädstorlek. Kombinera dem sedan med sandaler och indiska halsband eller amuletter. Glöm dock inte att även anpassa frisyr, skägg och eventuella glasögon till gängse hippiestil. En plastblomma bakom örat får utgöra grädden på moset.

Sponsrade länkar