Carlings kläder

Sponsrade länkar

Carlings är en norsk butikskedja som säljer varumärken från kända tillverkare. Fokus ligger på herrkläder, men många av plaggen passar även damer.

Sponsrade länkar

För drygt 100 år sedan öppnade den svenska invandraren Fridolf Carling en klädbutik med herrkläder på Storgata i Oslo. Butiken blev snart en av de mest populära klädbutikerna för stadens herrar. Drygt ett halvsekel senare köptes den ursprungliga Carlingbutiken upp av Frank Varner, som snabbt gjorde om den till en jeansbutik. Butiken fick även framgent behålla namnet Carling – och idag har Carling butiker i Norden och Polen. Utbudet består av väl utvalda varumärken såsom Björn Borg, Lee, Levis, De Palma, Replay och Saddler. I Sverige och Norge finns totalt sett över 150 koncept- och detaljistbutiker.

Carlings kläder bara i fysiska butiker

Den som vill handla kläder från Carlings på nätet blir lätt besviken. Butikskedjan har varken webbutik eller produktsortiment online. Däremot finns en fullständig butiksförteckning på hemsidan (carlings.no), liksom en förteckning över de märken som förekommer i butikerna.

Produktutbudet varierar

Tänk på att produktutbudet varierar mellan olika Carlinbutiker. Däremot är prissättningen ganska lika. Eftersom Carlings säljer märkeskläder får man vara beredd på höga priser – räkna med 1000 kronor för ett par jeans eller 500 kronor för en snygg skjorta. Personalen är hjälpsam i majoriteten av butikerna, åtminstone om man utgår från det som skrivs i ett hundratal recensioner på olika klädforum.

Sponsrade länkar