Acne kläder

Sponsrade länkar

Acne är en svensk koncern som bland annat tillverkar kläder. Kollektionerna innehåller både herrkläder och damkläder och prisnivån är jämförbar med märken som Levis, Gant eller Filippa K.

Sponsrade länkar

Acne är en svensk företagskoncern som bland annat tillverkar kläder av det egna varumärket med samma namn. Märket har två konceptbutiker i Sverige – en på Norrmalmstorg 2 i Stockholm och en på Magasinsgatan 19 i Göteborg. Acne kläder har en hemsida (acnestudios.com) som bland annat innehåller detaljerad information om aktuella kollektioner, liksom webbutik. Acne upplevde en något trög start i mitten av 1990-talet, men blev på något år trendigt och är idag fullt jämförbart med märken som Filippa K, Hunky Dory, Whyred, Odd Molly och J Lindeberg.

Acne kläder – detaljister

Förutom de regelrätta konceptbutikerna finns Acne kläder i webbshoppar som Zoovillage, Nelly, Lava och Facestore. Den som vill köpa Acne kläder online bör dock i första hand handla från Acnes egen webbshop – ifall plaggen sedan visar sig vara billigare hos någon annan nätbaserad återförsäljare kan man börja tänka om. Jackie och JC är däremot fysiska butikskedjor där man ibland stöter på kläder från Acne. På Hitta Plagget (hittaplagget.se) finns en förteckning över svenska butiker som säljer Acne.

Acne kläder – priser

Prisnivån på Acne kläder är jämförbar med betydligt kändare märken; räkna t.ex. med att betala en 1000-lapp för ett par jeans från Acne, eller uppemot en 500-lapp för en enkel t-shirt. Acne säljer även ett tjugotal skomodeller – alltifrån klackskor till stövlar – med priser som börjar runt 1000-lappen och slutar först runt 5000 kronor per par.

Sponsrade länkar