Hope kläder

Sponsrade länkar

Hope är ett svenskt varumärke, som lyckats fånga den svenska folksjälen i sin design. Kollektionerna är alltid tidlöst enkla – på gränsen till gåtfulla – men samtidigt aktuella och moderiktiga.

Sponsrade länkar

Hope är ett svenskt klädmärke, som lanserade sin första kollektion damkläder så sent som 2002. Idag inkluderar Hope även herrkläder i sitt produktsortiment. Märkets första konceptbutik på Norrlandsgatan i Stockholm öppnade 2006, varefter en snarlik butik ett par år senare såg dagens ljus i Köpenhamn.

Hope – tidlöst och aktuellt

Hopes kollektioner strävar mot att förbli aktuella under en längre tid, istället för att fortlöpande böja sig för modets svängningar. Hopes kläder kännetecknas av en enkel, verklighetsnära stil, vars enkelhet inte på något sätt gränsar till torftighet. En av märkets kollektioner visades på Dramaten i Stockholm mot bakgrund av Ingmar Bergmans film ”Det sjunde Inseglet”. Denna kollektion, som inrymde grovstickade tröjor, jackor med skinnkrage och råa kängor akompanjerades efter visningen av en gotländsk Fårö-frukost. Ingmar Bergmans svårmod, i bästa konsonans med känslan av Fårös karga klippuddar, gav därmed Hopes varumärke en prosaisk touch av Sverige; man lyckades fånga en impuls som alltid kommer att kännas aktuell och pragmatisk – men inte nödvändigtvis flashig för stunden.

Inspirerad av arbetarkläder

Inspirationen till de ursprungliga herrkläderna kommer från gamla arbetskläder på typiskt mansdominerade arbetsplatser. Idag hämtar Hopes designerduo inspiration från allt mellan liv och död. Och just döden fick bli temat när Hopes designers tog fram en gåtfull kappa med kapuschong. Den som själv vill låta sig inspireras av Hopes produkter kan göra det på varumärkets hemsida (hope-sthlm.se). På Hopes hemsida finns detaljerad butiksinformation samt möjlighet att handla Hope kläder online i webbshoppen.

Sponsrade länkar