Rock kläder

Sponsrade länkar

Rock kläder är ofta svarta och kan köpas i särskilda, nischade rockbutiker eller i olika alternativshoppar med fokus på 1980-tals mode.

Rock kläder
Ung tjej som anammat rockmodet i sin klädstil.

Sponsrade länkar

Rockmodet kulminerade på 1980-talet och många typiska 1980-tals kläder betraktas därför som rock kläder. Idag får den som vill klä sig i rockmode istället leta bland alternativa butikskedjor – eller möjligtvis pussla ihop sitt rockmode genom att köpa plagg i olika klädbutiker såsom JC, Topshop, DC, Monki och till och med H&M. Den som vill köpa rock kläder i Stockholm, Göteborg eller Malmö – där butiksutbudet är brett – har betydligt lättare att hitta en passande outfit. Men lugn. Med tanke på att kraven på passform inte är lika strikta vad gäller rockmode, går det utmärkt att handla rock kläder online. Följande butiker kan särskilt rekommenderas:

  • Rockville.se – säljer alltifrån jackor till t-shirts inspirerade av vintage mode från 1970-, 1980- och 1990-talen.
  • Rockmerch.se – säljer i stort sett alla kläder med typiska rockmotiv. Här finns även rock kläder för barn.
  • Humbucker.se – modebutik med ett stort urval av plagg som påminner om 1980-talets rockstil. Snygga, men ibland överdrivet dyra kläder. Vem vill t.ex. betala 500 kr för en t-shirt?
  • Rockwear.se – butik med lite billigare rock kläder än den föregående. Räkna dock med sämre kvalitet och utbud.
  • Rockzone.se – butik med brett utbud av rock kläder. Denna butik har även satsat på byxor och shorts med rockmotiv.
  • Shock.se – butik med alternativmode, däribland rockinspirerade plagg. Du som bor i någon av landets tre största städer har dessutom fysiska butiker att shoppa i.
  • Swedenrock-online.se – webbutik där man bl.a. kan handla bandtröjor med motiv föreställande olika rockband. Bra produkter och priser, men krångligt menysystem i webbshoppen.

Tänk på att de flesta rockbutiker fokuserar på tröjor med tryck. Det är mycket vanligt att bära vanliga, svarta jeans eller stretchjeans utan tryck i kombination med dessa tröjor. Känn dig därför inte tvingad att klä dig i rockkläder med olika tryck från topp till tå.

Sponsrade länkar