Gant kläder

Sponsrade länkar

Gant är ett amerikanskt klädmärke som i första hand säljer herrkläder i trendig design med stilrena linjer. Gant har butiker i de flesta större städer i Sverige.

Sponsrade länkar

Gant är i grunden ett amerikanskt klädmärke, som numera ägs av schweiziska Maus Frères S.A. Förutom kläder säljer Gant även parfymer och accessoarer, dock är klädavdelningen märkets i särklass främsta inkomstkälla. I Sverige har Gant särskilda märkesbutiker runt om i de större städerna. På märkets hemsida (gant.se) finns en förteckning över landets alla butiker. Skulle du, mot förmodan, sakna en butik i ditt närområde kan du alltid handla Gant kläder online på nämnda hemsida. Den som någon gång besöker New York bör göra ett uppehåll i Gant Store på Fifth Avenue 645. Både priser och utbud slår de svenska butikerna med hästlängder.

Gant – på gott och ont

Gant är idag ett renommerat varumärke som i första hand lockar till sig modemedvetna män, trots att man även är väl framme inom damkläder. En nackdel med märket – som ofta påtalas av dess bärare – är att logotypen sitter alldeles för högt upp, särskilt på skjortor, ryggar och byxor. Många människor, som i övrigt gillar märket, undviker därför Gant då man inte vill vara en levande reklampelare för ett såpass väletablerat märke som Gant.

Intressanta nytillskott hos Gant

Under senare år har märkets kollektioner uppdaterats på många spännande sätt. Linjen Rugger är exempelvis utarbetad på basis av varumärkets gamla, arkiverade plagg. Kollektionen, som uppstått i kölvattnet av denna idé, doftar naturligtvis vintage; för en gångs skull utan att ge avkall på modenivån. Det är bara att berömma Gants chefsdesigner Christopher Bastin, som står bakom denna idé. Michael Bastian – en annan amerikansk modeskapare – har också gjort avtryck i en av Gants kollektioner genom att själv ha designat en s.k. Bastianlinje till märket.

Sponsrade länkar