Billabong kläder

Sponsrade länkar

Billabong kläder var en gång i tiden tillägnade en delikat kundkrets med intresse för extremsporter. Idag tillverkar företaget kläder för alla typer av ungdomar – och trendmedvetna vuxna.

Sponsrade länkar

Billabong är i grunden ett australiensiskt modeföretag som inledde sin karriär genom att tillverka kläder och accessoarer för vindsurfing, skateboard och snowboard. Företaget grundades så tidigt som år 1973 och namnet härstammar från aboriginernas ord för oas. Idag tillverkar Billabong kläder även för mera vardagliga aktiviteter. Billabong jeans eller bikini kan t.ex. inte explicit kopplas till extremsporter som snowboard eller vindsurfing.

Billabong kläder för en bred publik

Billabong tillverkar idag alltifrån väskor och accessoarer till bikini och sommarklänningar för tonårstjejer. Till skillnad från t.ex. DC-kläder har man inte bevarat den ursprungliga målgruppen – personer som ägnar sig åt extremsporter – utan försökt vinna marknadsandelar hos alla möjliga målgrupper – främst ungdomar.

Billabong – dyr lyx för unga

Billabong kläder är allt annat än billiga; en enkel t-shirt från Billabong kostar i genomsnitt 400 kr, medan ett par kortbyxor kostar minst det dubbla. Klädmärket tillhör knappast det billigare märket för ungdomar, men är i gengäld mycket populärt. Den främsta konkurrenten DC har dock fler marknadsandelar i Sverige, medan Billabong är större i Centraleuropa, däribland Tyskland.

Sponsrade länkar