Kläder från USA

Sponsrade länkar

Kläder är billigare i USA, även när dollarkursen är mindre gynnsam. I tider med svag dollarkurs kan priset på märkeskläder rent av uppgå till halva priset jämfört med Sverige.

Kläder USA
Kläder tillverkade och köpta i USA är ofta billigare än inhemska motsvarigheter.

Sponsrade länkar

Shopping i USA kan bli en riktig fröjd för plånboken, särskilt i tider när dollarn värderas till under sju kronor. Alltifrån Converse till märkesjeans från Siwy eller Levi’s är märkbart billigare i USA. Tänk dock på att den som handlar kläder från USA är förpliktigad att betala en tullsats om 12%, liksom moms på 25%. Det finns många sätt att kringgå dessa avgifter – även inom lagens ramar – men dessa kommer inte att utvecklas här. Själva frakten på varorna är många gånger lika billig som frakt inom Sverige – sajten Gymboree.com har t.ex. ett fast pris på fem dollar per försändelse.

Beställa kläder från USA – bra webbutiker

För den som vill köpa kläder från USA kan följande webbutiker särskilt rekommenderas:

  • Oldnavy.com – specialist på billiga kläder för barn, dam och herr. Fördelen är att butiken erbjuder gratis frakt även till Europa.
  • Gymboree.com – specialist på babykläder.
  • Rei.com – stort urval av kläder för herr, dam och barn. Gratis frakt för medlemmar vid köp över 75 USD.
  • Backcountry.com – stort urval av kläder och gratis frakt för beställningar över 50 USD.
  • Blair.com – stor webbutik med fokus på billiga herrkläder.

Förutom de butiker som anges ovan finns hundratals nischade klädbutiker med bra priser. Däremot är det inte alltid möjligt att beställa varor till Europa. Du som har någon bekant i USA kan beställa varor till hans/hennes hemadress, varefter vederbörande levererar varorna till dig. Nackdelen med ett sådant tillvägagångssätt är naturligtvis dubbla fraktkostnader.

Sponsrade länkar