Tenniskläder

Sponsrade länkar

Dagens tenniskläder behöver inte vara vita, vilket var tradition förr i tiden. Valfriheten angående färger och modeller är stor idag, men med tanke på svettrisken kan det vara klokt att undvika mörka färger.

Tenniskläder
Tenniskläder bör vara ljusa för att minimera svettrisken.

Sponsrade länkar

Tennis är en sport som sedan 1900-talets mitt haft stort inflytande inom modevärlden. Märket Lacoste var t.ex. först med T-tröjan, Adidas var först med tennisskor i läder och även Louis Vuitton har tillverkat tennistillbehör innan man på allvar började med klädtillverkning. Vad färgen beträffar var tenniskläderna ursprungligen vita. Anledningen var dels att svetten inte framträdde lika tydligt genom vita kläder, dels att vitt reflekterar solljus. Svettmaskeringen föreföll nödvändig förr i tiden eftersom tennisspelarna ofta var iklädda långbyxor. Först på 1980-talet blev det vanligt att spela tennis i shorts och färgglada plagg.

Tenniskläder och återförsäljare

Idag är valfriheten beträffande tenniskläder större än tidigare. För den som vill köpa moderiktiga tenniskläder och skor kan följande butiker särskilt rekommenderas:

  • Tennisplanet.se – stor nätbutik med såväl tillbehör som kläder till tennis.
  • Tennis-warehouse.com – amerikansk webbutik med mycket förmånliga tenniskläder. Fri frakt vid beställningar över 75 USD.
  • Mytennisstore.com – stort utbud av tenniskläder; rikt utbud av tenniskläder för dam, herr och barn.
  • Staduim – har ett begränsat urval av tenniskläder, främst för herrar. Företaget har en komplett webbshop på staduim.se.
  • Milletsports.co.uk – brittisk sportbutik med ett stort utbud av tenniskläder.

Du som köper tenniskläder på nätet bör vara medveten om att möjligheterna att returnera plaggen till utländska återförsäljare är begränsade, även om dessa ligger inom EU.

Sponsrade länkar