Fritidskläder

Sponsrade länkar

Fritidskläder är ett mångtydigt begrepp, men syftar vanligen på kläder som används i samband med olika fritidsaktiviteter såsom jakt, träning och vandring.

Fritidskläder
Begreppet fritidskläder rymmer så mycket mer än kläder som bärs hemma, på fritiden.

Sponsrade länkar

Begreppet fritidskläder har en väldigt individuell betydelse för många; fritidskläder inrymmer nämligen alla klädtyper som inte explicit betraktas som arbetskläder. I vissa fall blir det riktigt komplicerat. Jaktkläder är t.ex. fritidskläder för hobbyjägare, men arbetskläder för dem som arbetar inom jägaryrket.

Fritidskläder – ingen given outlet

Av denna anledning finns det inte någon färdig outlet med fritidskläder online. Däremot kan man mycket väl köpa nischade fritiskläder på postorder. Följande butiker erbjuder ett axplock av kläder för olika fritidsaktiviteter:

  • Naturkompaniet – butikskedja med inriktning mot kläder och prylar för den som lever ett aktivt friluftsliv. Kedjan har i skrivande stund 27 butiker runt om i Sverige.
  • Någon av Haglöfs återförsäljare – Haglöf tillverkar fritiskläder i flera lager. Särskilt lämpliga att bära under höst och vinter.
  • Engelsons postorder – säljer jaktkläder för damer och herrar via postorder med säte i halländska Falkenberg. För övriga butiker med jaktkläder, se förslagsvis den lista med återförsäljare som finns på lantbruks.net.
  • Stadium – välsorterad butikskedja vad gäller skid- och snowboardkläder. Kedjan säljer även en del övriga sportkläder.
  • Nelly.com – stort postorderföretag, vars utbud av fritidskläder i princip är begränsat till badkläder.
  • Team Sportia och Intersport – de ledande kedjorna med sport- och träningskläder i landet.

Tänk dock på att den som sysslar med jakt och fiske på hobbynivå inte behöver satsa på dyra märkeskläder. Dock rekommenderas en för fritidsaktiviteten lämplig klädsel. I samband med vissa fritidsaktiviteter såsom motorsporter och MC är det däremot ytterst viktigt att ha rätt kläder.

Sponsrade länkar