Märkeskläder

Sponsrade länkar

Oavsett om du ska handla märkeskläder till barn, herr eller dam finns det några generella tips du som konsument bör ta fasta på. Således kan du undvika att kasta pengar på dyra märkeskläder.

Märkeskläder
Wrangler är ett märke som ibland klassas som märkeskläder.

Sponsrade länkar

Märkeskläder har – jämfört med mindre kända klädmärken – hög status, vilket gör dem dyrare än andra kläder. Dock är det inte priset som avgör om ett klädmärke ska räknas som märkeskläder; det finns både billiga märkeskläder och dyra, märkeslösa kläder. Följande märken brukar i allmänhet räknas som märkeskläder: D&G, Hugo Boss, Louis Vuitton, Prada, Versace, Armani, Diesel och Lacoste. Märken som Levi’s, Wrangler och Nike är däremot inte självklara kandidater till titeln märkeskläder.

Märkeskläder online – en lönsam affär

Att handla billiga märkeskläder på nätet har många fördelar; först och främst är det behagligt att – i lugn och ro – jämföra olika nätbutikers utbud framför hemdatorn. Dessutom slipper man som kund konfronteras med påträngande butiksförsäljare, som försöker tvinga kunden att köpa plagg av utgående modell – ofta till saftiga överpriser. En ytterligare fördel med att handla märkeskläder på nätet är möjligheten att handla via utländska återförsäljare. Många moderiktiga märkeskläder kommer först till USA, Italien eller Frankrike beroende på var olika märken har sin största kundkrets. Eftersom Sverige är ett litet land – och därmed har begränsat med potentiella köpare – kan det dröja länge innan de nyaste trenderna hittar hit. Att köpa via utländska återförsäljare blir således lockande.

Handla billiga märkeskläder online – tips och råd

Du som vill handla märkeskläder billigt bör i första hand tänka på följande:

  • Sambeställ märkeskläder med vänner eller familjemedlemmar – de flesta nätbutiker bjuder på frakten om du handlar för ett visst belopp.
  • Se till att du känner till din storlek – olika märkeskläder har olika storlekssättning (särskilt märkeskläder för barn).
  • Överväg möjligheten att köpa begagnade märkeskläder – såvida du inte är ute efter de nyaste trenderna.
  • Fatta genast misstankar om du hittar de senaste trenderna till ett sällsynt lågt pris. Rör det sig om fejkade märkeskläder?
  • Prova om möjligt märkeskläderna hos en fysisk återförsäljare innan du köper plagget online.

Rea på märkeskläder – handla i fysisk butik

Du som ska fynda märkeskläder på rea bör i regel uppsöka en fysisk butik. Utförsäljningar, konkursbon och övriga REA-kampanjer syns sällan ute på nätet. I bästa fall annonserar butikerna sina kampanjer på nätet – produkterna kan dock bara köpas hos fysiska återförsäljare.

Sponsrade länkar