Klädaffärer

Sponsrade länkar

Svenskarna föredrar butikskedjor framför små, lokala klädaffärer. Detta har lett till att de spännande lokala butikerna – med intressant klädutbud – fått ge vika för vinstinriktade storföretag.

Klädaffärer
Shopping i fysiska butiker är en form av social samvaro.

Sponsrade länkar

Svenskarna föredrar att handla kläder från etablerade butikskedjor framför små, lokala klädbutiker. Av denna anledning finns det förhållandevis få små klädbutiker med lokal förankring på mindre orter – åtminstone jämfört med andra länder i Europa. Nätshoppingen har ökat markant i kölvattnet av att många små klädbutiker har fått lägga ner i små brukssamhällen. De klädaffärer som dominerar är H&M, JC, Vero Moda, Lindex, Kappahl, MQ, Stadium, TopShop och Vila.

Populära klädaffärer online

Klädbutiker
Att handla kläder i klädaffär höjer humöret.

De flesta stora klädaffärer erbjuder nätförsäljning online – men förvånansvärt många gör det inte. JC, Vero Moda, Kappahl och MQ saknar t.ex. fullt utbyggda klädaffärer på internet. Som kund är man således helt hänvisad till fysiska återförsäljare. Vila kläder möjliggör däremot onlineshopping, men det är inte alltid lätt att hitta Vila kläders hemsida – vilabestsellershop.se.

Butikskedjor vanligtvis i köpcentra

De flesta klädaffärer som nämns ovan har störst butiksutbud i något av landets köpcentra. I större städer brukar klädbutiker som Lindex och H&M också ha en eller ett par butiker i stadskärnan. Fördelarna med att handla i köpcentra är emellertid ofta generösare öppettider och bättre produktutbud.

Sponsrade länkar