Herrkläder stora storlekar

Sponsrade länkar

Antalet nischade klädbutiker med stora herrkläder är förvånansvärt litet. Att vara man med en kraftig buk förefaller i högsta grad tabubelagt. Nedan listas hur som helst en handfull möjliga butiker.

Herrkläder stora storlekar
För stora herrar är det extra viktigt att hitta rätt storlek – alltför små kläder ger ett ännu större intryck.

Sponsrade länkar

Män som är kraftiga och runda måste ofta finna sig i att behöva specialbeställa typiska herrkläder. I Sverige är stora herrkläder fortfarande svåråtkomliga i vanliga klädbutiker för herrar såsom Dressmann och KappAhl. Danmark har kommit ett steg längre och därmed fångat upp den stora målgrupp som har ett behov av stora kläder. I USA har utvecklingen kommit ännu längre än någonstans i Europa.

Stora herrkläder och butiker

Följande butiker erbjuder ett visst urval av stora kläder för herrar:

  • Venusochmarsxl.se – webbutik med ett brett utbud av modekläder för både damer och herrar.
  • Bigsize.se – klädbutik på Hisnings Backa i Göteborg. Än så länge kan man inte handla på nätet, men butikens produktkatalog finns däremot ute på hemsidan.
  • Storaklader.se – nätbutik med stort utbud av märkeslösa kvalitetskläder för både damer och herrar.
  • Halens.se – stor, nätbaserad klädbutik där stora storlekar ofta ingår i standardutbudet.

Utbudet av butiker med stora damkläder är tyvärr betydligt större än motsvarande utbud av butiker med herrkläder. Att vara kraftig är jobbigt även för män; ett faktum som marknaden vägrar anamma. Förutom butikerna ovan kan även Ellos erbjuda stora storlekar i standardsortimentet. Detsamma gäller Nelly, men då ska vi komma ihåg att målgruppen för Nelly är personer under 35 år.

Sponsrade länkar