Mammakläder

Sponsrade länkar

Mammakläder är särskilt töjbara tröjor, byxor, kappor och jackor som ska kunna användas hela graviditeten ut. De flesta populära klädbutiker tillhandahåller olika typer av mammakläder.

Mammakläder
Gravida kvinnor kan välja mellan olika mammakläder som är anpassade för deras växande mage.

Sponsrade länkar

Mammakläder och amningskläder är trendiga idag. Idag finns en rik flora av olika mammakläder – mammakläder till fest, mammakläder av vardagstyp, speciella arbetskläder för mammor osv. Många företag, med krav på arbetskläder under tjänstgöring, tillhandahåller t.ex. mammakläder till gravida kvinnor i personalen.

När köpa mammakläder?

Mammakläder behöver i regel inte köpas förrän några månader in i graviditeten. Riktigt bra mammakläder bör vara töjbara såtillvida att de håller graviditeten ut. Inte alla billiga mammakläder håller måttet ur denna synvinkel – de är till en början alltför pösiga och spänner för mycket senare under graviditeten. De flesta större butikskedjor med inriktning på damkläder tillhandahåller snygga mammakläder i sitt sortiment – t.ex. H&M.

Mjukisbyxor och töjbara tröjor – alternativ till mammakläder

De gravida kvinnor som inte vill investera i mammakläder kan med fördel köpa ett par mjukisbyxor i stora storlekar, eller en töjbar träningsoverall som används som vardagsklädsel under graviditeten. Mammakläder i stora storlekar kan ibland behöva specialbeställas – då är det frestande att hitta lämpliga alternativ, eftersom specialbeställda mammakläder är dyrare än standardmodeller. Du som har fördelen att vara proportionerligt byggd har emellertid en uppsjö av billiga kläder att fynda bland; coola mammakläder med personliga motiv, t.ex. tröjor med en bild föreställande ultraljudet på ditt barn. Denna typ av mammakläder kan med fördel köpas på postorder.

Sponsrade länkar