Mango kläder

Sponsrade länkar

Mango kläder är en spansk tillverkare som specialiserat sig på urbant tjejmode. Trots att utbudet ännu inte är särskilt omfångsrikt i Sverige, erbjuder Mango en bra kollektion av basplagg.

Sponsrade länkar

Mango är ett spanskt klädmärke som etablerat sig i Sverige relativt nyligen. Kläderna påminner mycket om Zara, men märket Mango upplevs som mera stilrent och propert, för att inte säga – tråkigt. Märket har dock lyckats etablera sig i Sverige på kort tid tack vare effektiv marknadsföring. Kampanjerna har bland annat använt sig av kända ansikten som Penelope Cruz och Scarlett Johansson. Alla kläder från Mango är egendesignade och säljs i egna märkesbutiker. Mango kläder i Sverige har i skrivande stund endast en märkesbutik på Sergelgatan 2 i Stockholm samt en stor avdelning i modevaruhuset Kfem i Vällingby. Du som kan tänka dig att handla Mango kläder via andra återförsäljare kan förslagsvis shoppa via Nelly och MQ.

Mango – moderna kläder i små storlekar

Eftersom Mango bara funnits i Sverige under en begränsad tid, är utbudet på Sverigemarknaden inte lika stort som i utlandet. Det fullständiga utbudet finns att tillgå på Mango kläders hemsida (mango.com); här finns även en webbutik med priser angivna i svenska kronor. Många svenska konsumenter – särskilt tjejer som är Mangos största målgrupp – upplever att varumärket har små storlekar. Därför kan det vara klokt att köpa sitt första Mangoplagg i någon fysisk butik. Den som sedan är förtrogen med märkets storlekssättnig kan fortsätta handla Mango online.

Mango kläder – urbant dammode

Mango marknadsför sig som ett klädmärke för urbana, modemedvetna tjejer. Kläderna kännetecknas av tuffa inslag som tröjor i ull med vågor och volanger med inspiration hämtad från 1970-talets klädmode. Somliga plagg från Mango har även ett romantiskt skimmer med spets, volanger och korallröda, marinblå och mörkrosa toner. Särskilt klänningar från Mango upplevs som romantiska, snarare än moderna.

Sponsrade länkar