Skatekläder

Sponsrade länkar

Skatekläder sammanfaller i mångt och mycket med hiphop och street. Anledningen till att skatekläder är svåra att definiera är enkel – skate fokuserar på frihet. En exakt definition skulle således döda klädstilens främsta ledstjärna.

Skatekläder
Skatekläder lägger fokus på valfrihet och bekvämlighet.

Sponsrade länkar

Skateboardkläder påminner mycket om hiphopkläder och streetkläder; dessa klädstilar fokuserar på vida plagg och bekvämlighet. Det finns egentligen ingen bra definition på begreppet skatekläder, då skateboard handlar om frihet. Man får alltså gå klädd hur man vill, men fokus ska ligga på bekvämlighet. Av någon anledning är Zero och WE märken som står högt i kurs bland skatare. Baggyjeans och circatröjor har även ett rykte om sig att vara skatekläder, även om så inte nödvändigtvis är fallet.

Skatekläder – återförsäljare

Förutom Zero och WE har även Stadium många klädplagg som är omtyckta bland skatare. I övrigt vill vi slå ett slag för några nischade skateboardbutiker från utlandet, däribland:

  • Skateamerica.com – amerikansk klädbutik med fokus på skateboarding.
  • Skatewarehouse.com – säljer såväl kläder som skor för skatare.
  • Ccs.com – fokuserar på skor för skatare, men har även kläder i sortimentet.
  • Extremepie.com – ingen uttalad skateshop, men butiken brukar uppskattas av skatande barn och ungdomar.

Sist men inte minst bör tilläggas att skatekläder i första hand är en klädstil som inte nödvändigtvis bärs av skatare, utan av helt vanliga unga killar med en förkärlek för extremsporter.

Sponsrade länkar