Gina Tricot kläder

Sponsrade länkar

Gina Tricot satsar på så kallad fast fashion, vilket i klartext innebär låga priser, stor omsättningshastighet i klädbutikerna och en hög modefaktor hos de olika plaggen.

Sponsrade länkar

Gina Tricot är en svensk modekedja som främst är känd för att produktutbudet i butikerna uppdateras varje vecka. Kläderna riktar sig till kvinnor och tjejer oberoende av ålder. Kedjan har i skrivande stund ca 150 butiker runt om i Norden. Till skillnad från konkurrenten H&M, säljer inte Gina Tricot sina kläder över nätet, utan satsar istället på den kundgrupp som är beredd att göra impulsköp. Med tanke på de låga priserna, och klädernas moderiktiga stil, är det många som inte drar sig för spontanköp på Gina Tricot.

Alla typer av damkläder

Gina Tricot säljer alltifrån klänningar, kjolar, byxor, cardigans till tunikor och blusar. Modefaktorn är hög hos de i övrigt märkeslösa plaggen och prisnivån avviker inte märkbart från H&M. En tydlig skillnad mellan Gina och H&M är emellertid att kläder från Gina Tricot är rikare på mönster, knappar och speciallösningar än motsvarande plagg från H&M. Det finns därför skäl att anta att H&M säljer kläder som är mer tidlösa, medan Gina fokuserar på det som är modernt för stunden.

Säljer även underkläder och leggings

Gina Tricot säljer även underkläder och tights – typ leggings och strumpbyxor – i olika utföranden. Likaså säljer man accessoarer och väskor. Bland olika accessoarer och handväskor kan man vanligen bara välja mellan en handfull olika modeller.

Sponsrade länkar